Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă aşteaptă în perioada 24 – 28 februarie, între orele 08.00 – 12.00, la „Atelierele lui Mărţişor” organizate la secţiile Arheologie şi Etnografie.

Atelierele au ca scop cunoaşterea, păstrarea şi punerea în valoare a tradiției de Mărţişor, de către publicul larg, indiferent de vârstă.

Mărţişorul, simbol al primăverii, are origini milenare în spaţiul românesc, sărbătorit la data de 1 Martie în fiecare an, reprezintă un element de identitate a poporului român şi poartă cu sine tradiţii frumoase, care exprimă bucuria vieţii, înnoire fizică şi spirituală.

Din data de 6 decembrie 2017, Mărţisorul a intrat pe lista selectă a patrimoniului imaterial UNESCO.

În acest sens, noi, cei de la muzeu, îi vom ajuta pe toți cei dornici să participe, să realizeze propriile mărțișoare, pe care și le vor însuși la final.

Articolul precedentConducerea PNL spune că va urma toți pașii statutari pentru excluderea din partid a lui Vasile Iliuță
Articolul următorPrimăria Călărași, finanțare europeană pentru achiziția de autobuze ecologice și modernizarea stațiilor de autobuz