O explozie puternică a avut loc, duminică, în centrul Istanbulului, incidentul fiind soldat cu cel puțin 6 morți și 81 de răniți. „Autorii acestui atac josnic vor fi demascați. Poporul nostru să fie sigur că autorii vor fi pedepsiți”, a afirmat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-o declarație făcută la TV și citată de AFP, la doua ore după explozia de pe strada comerciala Istiklal. Vicepreședintele Fuat Oktay a spus că explozia este considerată a fi un atac terorist comis de o femeie, relatează BBC.

UPDATE 21:47 – „Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie”, a spus vicepreşedintele turc la o conferinţă de presă, fără a preciza dacă este vorba despre o femeie kamikaze, el menţionând doar că aceasta a detonat bomba.

„Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă”, a mai spus Oktay, după ce bilanţul comunicat anterior de preşedintele Recep Tayyip Erdogan era de şase morţi şi 53 de răniţi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Explozia a avut loc pe strada turistică pietonală Istiklal din Istanbul. Până în prezent nu se cunoaște motivul producerii exploziei. Potrivit celor mai recente date furnizate de BBC, cel puțin patru persoane au fost ucise și alte zeci rănite într-o explozie într-o zonă aglomerată din centrul Istanbulului, a declarat guvernatorul orașului turc, Ali Yerlikaya. 

Oficialul turc a precizat, pe Twitter, că explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20 (13:20 GMT) pe o stradă comercială din zona Pieței Taksim.

Până în prezent nu este clar ce a provocat explozia, care pare să fi fost surprinsă în numeroase videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare. Nu este exclus un posibil atentat terorist cu bomă, spune presa. Informația nu a fost însă confirmată oficial de autorități.

Serviciile de urgență sunt la fața locului.

Corespondentul BBC Orla Guerin, care se află în zonă, a declarat că în jurul străzii Istiklal, care a fost izolată imediat după explozie, s-a semnalat o prezență sporită a forțelor de poliției. Mai multe elicopterele au ajuns în zonă, în timp ce ambulanțele mergeau veneau și plecau într-un dute-vino continuu. Strada – de obicei plină de cumpărători – a fost vizată anterior de un atentator sinucigaș, în anul 2016, mai scriu jurnaliștii de la BBC.

Articolul precedentSărbătoare 14 noiembrie. Mari sfinți ai ortodoxiei sunt cinstiți de credincioși
Articolul următorActorul şi regizorul Constantin Codrescu a murit