Gata cu telefoanele în timpul orelor și cu fumatul în perimetrul școlilor!

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii au decis noi reguli în unitățile de învățământ. Măsurile adoptate luni în Camera Deputaților, se adresează elevilor din învățământul preuniversitar.

PNL, PSD și reprezentanții Ministerului Educației au propus, în cursul acestei zile, amendamente importante la Legile Educației. Acestea se referă la zona disciplinară. Măsurile vin în contextul ultimelor incidente petrecute în instituțiile de învățământ din România.

Astfel, potrivit unui amendament adoptat de Comisia de învățământ a Camerei Deputaţilor, deţinerea de arme, consumul de droguri, de băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, fumatul, participarea la jocuri de noroc în perimetrul unităţii de învăţământ, inclusiv folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs sunt interzise în şcoală, potrivit Agerpres. 

Totodată, elevii din învăţământul preuniversitar sunt obligaţi să frecventeze toate cursurile şi să se pregătească la fiecare disciplină de studiu în vederea dobândirii competenţelor şi însuşirii cunoştinţelor prevăzute de programele şcolare, să respecte regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar, să se prezinte la şcoală într-o ţinută vestimentară decentă şi adecvată, să manifeste înţelegere, toleranţă şi respect faţă de întreaga comunitate şcolară, elevi şi personalul unităţii de învăţământ.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentÎntâlnire crucială pentru intrarea în Schengen – Ministrul austriac denigrază românii chiar înainte de vizita în țara noastră
Articolul următorVremea 26 aprilie – Alertă de vreme severă, vânt și ploi