S-a încheiat prohibiția la știucă, începe prohibiția la șalău și biban. Începând cu acestă săptămână, a început prohibiția privind pescuitul mai multor specii de pește în Delta Dunării.

În conformitate cu Ordinul de prohibiție pentru anul 2023, se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la speciile șalău și biban în perioada 20 martie — 7 iunie inclusiv.

Potrivit Ordinului privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului din acest an adoptat de ministerele Agriculturii şi al Mediului, în Delta Dunării a început prohibiţia pescuitului speciilor de şalău, biban şi scrumbie, în timp ce exemplarele de ştiucă pot fi capturate de pescarii recreativi/sportivi doar în sistem „catch&release”.

Prohibiţia la şalău şi biban a început luni, 20 martie, și va ține până pe data de 8 iunie, atunci când se încheie şi prohibiţia pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial în habitatele naturale şi în apele de frontieră româneşti.

Tot în această săptămână a început şi prohibiţia pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor rizeafcă şi scrumbie, peşti care trăiesc în Marea Neagră şi urcă pe Dunăre pentru reproducere şi a căror capturare este interzisă pe sectoare ale fluviului.

Textul integral al Ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor cu nr. 10/235 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023 se poate consulta pe site-ul : https://ddbra.ro/pescuit/

Articolul precedentBlue Air a intrat în insolvență
Articolul următorÎn Călărași a început distribuirea pachetelor cu alimente. De unde se ridică