Operatorul de apă din municipiul Călărași, EcoAqua SA, atenționează locuitorii blocurilor K și L că, în urma lucrărilor de remediere a unei avarii ce vor avea loc mâine, la robinete ar putea curge apă cu impurități. De aceea trebuie să lase apa să curgă până la limpezire.  

În urma manevrării vanelor pentru închiderea magistralei de distribuţie a apei de Dn 600 de pe bulevardul Republicii, din municipiul Călăraşi, pentru remedierea avariei apărute, ce se va realiza sâmbătă, 2 noiembrie, se poate inversa sensul de curgere a apei pe anumite tronsoane din reţeaua de distribuţie, ceea ce poate duce la antrenarea depunerilor de pe reţele.

Datorită periodei mari de utilizare a reţelelor (uneori de peste 40 de ani), în interiorul acestora există depuneri pe pereţii acestora, care la reluarea furnizării şi/sau în timpul manevrării vanelor, din cauza creşterii vitezei de circulaţie, apa antrenează aceste depuneri, care normal se elimină prin hidranţi la spălare.

Pot fi şi situaţii în care timpul de spălare pentru eliminarea acestor depuneri nu este suficient, astfel că la robinetul consumatorului poate ajunge apă cu o turbiditate crescută. De aceea se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil în aceste situaţii, până la limpezire.

Articolul precedentDunărea Călărași – CSM Reşiţa, sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11.00
Articolul următorDe ce nu trebuie să ne fie frică de … iubire?