Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a comentat posibila amânare a intrării României în Spațiul Schengen și a punctat mai multe cauze care ar putea duce la această decizie la sfârșitul acestui an.

„Cu intrarea în Schengen mi-aș fi dorit să nu ajung să spun ceva împotriva țării mele: Noi n-avem justiție atât timp cât oamenii ăia văd că judecătorii sunt plătiți pentru a schimba decizii. Olanda. Toți spun că are mari probleme. Nu ei vor să intre, ci noi. Într-adevăr, acolo e prostituție, sunt alte… Oamenii de acolo trăiesc bine, mai bine ca noi. Noi vrem să intrăm acolo. Și oamenii ăștia văzând că sunt prost făcute de la ei, nu de la Interpol, companii, văd că sunt plăți făcute către judecători pentru schimbarea unor sentințe, au impact asupra cetățenilor români.

Și mâine iar vă treziți cu coșmarul facturilor. Și îl aveți în mod organizat. Și dacă premierul, dl general Nicolae Ciucă a pus punctul pe i. Sunt procese de sute de milioane, de miliarde, sunt păgubiți, e și statul român care e în pierdere. Ei văd. (…)

Ca să nu fim pafariști. Noi știm exact de ce nu am intrat în Schengen. Noi nu putem așa în Schengen”, a declarat Bobby Păunescu, duminică seară, la B1TV.

„Ca să nu fim pafariști. Noi știm exact de ce nu am intrat în Schengen. Noi nu putem așa în Schengen”, a mai spus Bobby Păunescu.

„Trebuie să intrăm în Schengen. Să fiu avocatul Diavolului. (…) Într-o țară în care se dau nenumărate diplome false de facultate și de liceu, în domeniiă-cheie, în medicină și altele, nu mai vorbim de doctorate. Cum spunea Corneliu Vadim Tudor: Aveți grijă cu diplomele astea false de facultate, aveți nevoie înainte de liceu.

Aș vrea să fiți într-o țară în care cel puțin jumătate din Parlament au diplomele de doctorat false? Să nu uit cum s-a luat și Bacalaureatul… (…)

Dar vreți să intre în Schengen să aibă puteri depline în Europa o țară în care traficul de persoane este scăpat de sub control? În care traficul de persoane, prostituția să fie controlat de statul român?
La noi, drogurile vin singure… (…)

Poporul nu are nicio vină și e pus încă o dată să plătească. Poporul român, românii care mâine merg să plătească facturile se înjosesc, se umilesc în ultimul hal. 

Pe lângă scandalul EADS, cum spunea dna Kovesi, 1,5 miliarde care au ajuns la companii, Gazprom, șefi, și juca și tenis. Era și gaz, și tenis, și totul era pro EADS. Contractul pornise cu 400 de milioane, s-a ajuns la 1,5 miliarde, oamenii implicați au hoteluri în Austria… Era anunțat cel mai mare dosar de corupție din România – EADS. 

Așa că românii sunt cei care plătesc acest milion și jumătate de euro”, a concluzionat Bobby Păunescu.

Articolul precedentCULISELE PUTERII. Miron Mitrea, despre Schengen. Care este domeniul care ar avea cel mai mult de câștigat
Articolul următorMiron Mitrea, analiză despre duelul politic al momentului. Cine pierde, cine câștigă, în perspectiva alegerilor din 2024