Hotărârea privind aprobarea numărului și cuantumului burselor sociale pe criterii medicale acordate elevilor Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 Călărași pentru anul școlar 2019-2020 a fost aprobată în unanimitate de consilierii județeni călărășeni.

Potrivit iniţiatorului Hotărârii, preşedintele CJ, Vasile Iliuţă, se vor acorda 62 de burse sociale pe criterii medicale, cuantumul uneia fiind de 200 lei lunar.

Bursele sociale pe criterii medicale se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, dar și pe perioada vacanțelor școlare dacă beneficiarii au promovat anul școlar sau la sfârșitul anului școlar, dacă sunt corigenți doar la o singură disciplină de învățământ și au media anuală 10 la purtare sau calificativul ”foarte bine”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 3 din 11.01.2017 a fost înființată Școala Gimnazială Specială nr.1 Călărași pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Conform prevederilor Ordinului MECTS nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, elevii cu cerințe educaționale speciale (C.E.S.) beneficiază și de burse sociale pe criterii medicale.

sursa: arenamedia.ro

Articolul precedentPrimăria Călărași va moderniza încă 12 străzi din cartierul Mircea Vodă
Articolul următorPrecizare: ANAF nu face descinderi în apartamentele românilor