Călărăşeni sunt aşteptaţi mâine, între orele 09:00-13:00, să-şi verifice nivelul glicemiei în mod gratuit, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată în fiecare an pe 14 noiembrie. Acţiunea va avea loc la punctele de prim ajutor din Piaţa Big, Piaţa Mare şi Piaţa Cuza Vodă, precum şi la sediile Primăriei Municipiului Călăraşi.

Coordonatorul acţiunii este Filiala Călăraşi a Crucii Roşii Române, iar partenerii acesteia sunt: Primăria Municipiului Călăraşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Călăraşi.

Conform Studiului Naţional privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalenţă a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate.

Articolul precedent6 trucuri pentru ne menține în formă. Hipnoza, o metodă tot mai căutată pentru slăbire
Articolul următorVideo | Acțiune a polițiștilor pentru combaterea furturilor din infrastructura critică