Călin Georgescu, propus recent ca președinte de onoare al AUR, este vizat de o anchetă penală, legată de declarațiile sale despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu, au anunțat surse judiciare, citate de Realitatea Plus. Anchetatorii invocă legislația care interzice promovarea unor persoane sau idei legate de crime împotriva umanității.  

Procurorii s-au sesizat din oficiu, în urma declarațiilor lui Călin Georgescu făcute în spațiul public. Politicianul este suspectat că ar intra sub incidența legii care interzicere promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, precum și promovarea în public a unor idei fasciste, rasiste și xenofobe.

Dosarul a fost deschis după ce, într-o emisiune TV, Călin Georgescu a afirmat, referindu-se la Antonescu și Codreanu, că „au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru. Față de martiri nu pot să am păreri, dar sunt din istoria noastră și rămân în istoria noastră”.

Mai mult, despre fostul lider legionar Zelea Codreanu a afirmat  „că s-a luptat pentru moralitatea ființei umane”, iar despre legătura acestuia cu asasinarea lui Armand Călinescu și Nicolae Iorga a afirmat că atunci „când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți”.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentUnde ne adăpostim în caz de război? Lista PUBLICĂ a adăposturilor de protecție civilă
Articolul următorConvorbirile românilor pe rețelele de socializare și mesagerie ar putea fi interceptate de autorități