Ieri după amiază a revenit în țară o parte a echipei olimpice a României care a participat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne în întrecerile de monobob, sanie și patinaj viteză.

Cei doi campioni olimpici la monobob, Georgeta Popescu și Andrei Nica, s-au aflat în atenția tuturor, performanța lor fiind una excepțională, ei cucerind primele două titluri olimpice pentru România, la tineret.

Dintre tricolori a lipsit Ramona Ionel, medaliată cu bronz în proba de patinaj viteză, echipe mixt internațional, care a plecat direct în cantonamentul de pregătire din Germania.

Aceștia au fost întâmpinați la aeroport din partea MTS, de către secretarul de stat, Dragoș Coman și secretarul general adjunct, Ciprian Pasailă, iar din partea COSR, de către Alexandru Epuran și de către oficialii Federației Române de Bob și Sanie.

„Sunt rezultate extrem de importante pentru sportul românesc, pentru că ne arată că avem tineri valoroși, cu potențial, pe care avem DATORIA să îi creștem și să-i susținem. Ei sunt generația care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, este esențial să avem grijă de ei, să le oferim condițiile de pregătire de care au nevoie.

Toți știm ce eforturi uriașe stau în spatele muncii lor, câte mii de ore de antrenament, faptul că majoritatea dintre cei care practică aceste sporturi de iarnă, dacă nu chiar toți, se pregătesc în afară pentru că în România nu au unde. Misiunea noastră, a Ministerului Tineretului și Sportului, este să fim alături de aceștia, să credem în ei și să-i încurajăm.

Evident, fără aportul antrenorilor, al celor ce îi formează pe acești sportivi, aceste performanțe nu ar fi posibile, de aceea, mulțumirile noastre se adresează atât sportivilor, cât și antrenorilor. Felicitări și mult succes pe mai departe!”, a scris secretarul de stat în MTS, Dragoș Coman, pe pagina sa de facebook.

Articolul precedentMedicamentele pe bază de ranitidină, interzise în farmaciile din România
Articolul următorPoşta Română: Oficiile din întreaga ţară vor fi închise vineri, 24 ianuarie