Un pariu stupid s-a terminat cu un tragic accident. Faptele s-au petrecut la începutul săptămânii, în orașul indian Jawnpur. Un bărbat a pus pariu cu un prieten că poate mânca 50 de ouă.

Cei doi aveau o neînțelegere legată de o sumă de bani. Au decis să-și rezolve problema punând un pariu: să mănânce 50 de ouă fierte tari, unul după altul, pentru a câștiga 2.000 de rupii, echivalentul a 25 de euro.

Zis și făcut. Unul dintre ei a început să mănânce, înghițind ouăle cât mai repede posibil. Când a ajuns la al 42-lea, s-a prăbușit, inconștient. Imediat a fost transportat la spitalul cel mai apropiat, unde, câteva ore mai târziu, a murit. 

Medicii au presupus inițial că a murit din cauza asfixiei. Nu direct cu un ou, ci pentru că ar fi fost victima unui șoc anafilactic, o reacție alergică ce ar fi provocat un edem pe căile respiratorii care în final l-a sufocat.

Numai că, în final, medicii au ajuns la concluzia că adevărata cauză a morții sale a fost supraalimentarea. Pur și simplu, stomacul său nu a putut suporta o cantitate atât de mare de hrană. 

Întâmplări despre diverse „provocări” care se termină tragic sunt din ce în ce mai des relatate de presă. Mai ales copiii și adolescenții cad victime unor „challenge”-uri prostești. Însă nici adulții nu sunt feriți, în special cei care participă la tot felul de jocuri și concursuri a căror miză e cine mănâncă mai mult. Sunt tot felul de întreceri de acest fel în lume: cine mănâncă cei mai mulți hot-dogs, burgeri, pizza, pulpe de pui, iaurt etc. Indiferent de aliment, scenariul e unul și același: trebuie să îngurgitezi cât mai multă mâncare în cât mai scurt timp. Poate că nu e cea mai bună idee.

Articolul precedent„Black Friday” crește numărul de atacuri cibernetice. Sfatul specialiștilor
Articolul următorCând începe Postul Crăciunului 2019