Multe alimente trebuie evitate dimineață pentru că ne pot provoca probleme digestive, chiar și pentru tot parcursul zilei.  Iată ce poți mânca dimineață, pe stomacul gol, și ce alimente e bine să eviți!

Consumate pe stomacul gol, unele alimente ne fac bine, deoarece ne oferă nutrienții de care avem nevoie pentru a ne simți sătui și energici. Există și alimente care ne pot cauza probleme digestive pe tot parcursul zilei. Te invităm să descoperi ce este bine să mănânci dimineața și ce să eviți! 

ALIMENTE BUNE DE MÂNCAT DIMINEAȚĂ, PE STOMACUL GOL

Aceste alimente le poți consuma într-un preparat de tip porridge, alături de fructe proaspete și miere. 

– FULGI DE OVĂZ/IAURT/SUC DE FRUCTE. Pe stomacul gol este bine să mănânci fulgi de ovăz, deoarece te vor ajuta să te simți sătul până la orele prânzului. Pentru că au în compoziție o cantitate generoasă de fibre, fulgii de ovăz susțin digestia, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea inflamației, așa că adaugă-i cu încredere într-un iaurt grecesc sau într-un pahar cu suc de fructe proaspete!

– HRIȘCA. Dacă nu îți place ovăzul, poți încerca hrișca, deoarece este un alt aliment din categoria cerealelor cu multiple beneficii. Hrișca este bogată în proteine și fibre, care te ajută să te simți sătul mai mult timp, menține sistemul digestiv sănătos și oferă energie.

– MIEREA. Mierea poate fi consumată cu încredere pe stomacul gol, deoarece ajută la trezirea corpului și oferă energie. Pentru beneficii multiple, consumă miere la micul dejun împreună cu pâine din cereale integrale și semințe, o sursă bună de carbohidrați și grăsimi.

BĂUTURI PE STOMACUL GOL

Când vine vorba de alegerea băuturilor, îți recomandăm să îți începi ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie, care hidratează, activează metabolismul și îi oferă organismului vitamina C. O altă opțiune bună este ceaiul verde, care conține antioxidanți și stimulează metabolismul. 

CE NU TREBUIE SĂ MĂNÂNCI DIMINEAȚA, LA MICUL DEJUN

– ROȘII. Oricât de gustoase ar fi roșiile, este bine să le eviți la micul dejun, mai ales dacă ești sensibil la simptomele gastrointestinale. Roșiile conțin o cantitate mare de acid tanic, ce provoacă aciditate la stomac, așa că mai bine le mănânci la prânz sau la cină, împreună cu alte alimente.

– DULCIURI. Dimineața nu este bine să mănânci nici alimente foarte dulci, așa cum sunt produsele de patiserie, cerealele îndulcite și iaurturile cu zahăr, deoarece pot duce la creșteri rapide ale nivelului de zahăr în sânge, urmate de scăderi bruște, ceea ce poate determina o senzație de oboseală pe parcursul zilei.

– CARNE DE PORC ȘI CARNE TOCATĂ. Pe lista elimentelor de evitat la micul dejun se află și cărnurile grase și cele procesate, precum carnea de porc și carnea tocată, deoarece sunt greu de digerat și provoacă balonare. 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Articolul precedentProcuroarea Mihaela Iorga-Moraru, propusă șef în DNA. A dus un lung război cu Laura Codruța Kovesi
Articolul următorSicriul cu trupul Ronei Hartner ajunge azi în țară. Când va fi înmormântată regretata artistă?