Copiii internați în cel mai mare spital de pediatrie din Muntenia beneficiază de un nou standard în materie de servicii medicale. Aproape 1 milion de euro au fost investiți în renovarea și modernizarea secției, unde sunt tratate cele mai dificile cazuri din regiune. Banii pentru modernizare vin din mediul privat și au un impact direct în viețile a peste 30.000 de copii. 

Spitalul de Pediatrie din Pitești funcționează în regim de spital de urgență și deservește întreaga regiune. La etajul 6 sunt tratate cele mai grave cazuri, în special copii mai mici de 3 ani, care se luptă să trăiască. În 40 de ani, etajul nu a beneficiat de nicio modernizare majoră. Totul, însă, până la apariția asociației Medici pentru România și a Fundației Kaizen.

Lucrările ample au acoperit o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați. Toate instalațiile, de la cele de încălzire, până la cele sanitare și electrice, au fost refăcute. Acum, secția respectă toate standardele europene și este un etalon.

Jumătate din banii care au transformat secția au provenit de la Fundația Kaizen, nou înființată în România.

„Astăzi este o zi minunată pentru Fundația Kaizen. În urmă cu câteva săptămâni, am lansat Fundația, iar astăzi suntem aici, în România, să vă prezentăm primul proiect complet”, a spus Panos Konstantopoulos, președintele Fundației Kaizen.

Fundația Kaizen își propune să aibă un impact direct în viața comunității, investind în proiecte ample și în domenii vitale pentru dezvoltarea societății.

Modernizarea făcută în Pitești nu este întâmplătoare. Grecia a fost prima țară în care a fost înființată Fundația Kaizen, proiectul inaugural fiind axat pe modernizarea Spitalului de Pediatrie Pentelis, cel mai mare spital de copii din Atena. Astăzi, Fundația Kaizen funcționează în 6 țări.

 
 
Articolul precedentRomânia are mai mulți pensionari decât salariați. În Teleorman, raportul este 15 la 10, în timp ce la București este 8-10
Articolul următorParlamentul European dezbate astăzi situația tezaurului național al României sechestrat de Rusia