Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe principalele artere rutiere (DN 1 București – Brașov, Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A1 Sibiu – Deva, Autostrada A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu) carosabilul este curățat, parțial umed, fără precipitații, valorile de trafic fiind reduse.

Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să crească distanța de siguranță între vehicule, să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Celor care se deplasează către destinațiile unde vor petrece vacanța, le recomandăm să-și planifice din timp călătoria, luând în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum și să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Articolul precedent15 zile libere în 2020. 11 dintre acestea sunt în timpul săptămânii
Articolul următorRecomandări în atenţia conducătorilor auto privind circulaţia pe timp de iarnă