Primăria Călărași implementează proiectul „REDUCEREA EMISIILOR DE CARBON ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI PRIN CREAREA UNUI SPAȚIU URBAN MULTIFUNCȚIONAL ÎN ZONA CENTRALĂ A MUNICIPIULUI”, ce beneficiază de finanțare în cadrul POR 2014-2020. Valoarea acestuia este de aproximativ 7,6 milioane euro, din care doar 2 % contribuția proprie a municipiului Călărași.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale.

Lucrările de intervenție propuse vor consta în lucrări de infrastructură, construirea de fântâni_arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de spațiu_verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat_ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

Municipalitatea își mai dorește, prin acest proiect, cu ajutorul tehnologiei, realizarea unor soluții extrem de viabile pentru cetățeni prin înscrierea Municipiului Călărași pe traiectoria dezvoltării inteligente. Ca obiective clare definite în documentele de planificare ale proiectului putem spune că se vor moderniza în totalitate zonele de ședere, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni. Până la demararea efectivă a lucrărilor, pe perioada derulării achiziției publice a contractului de execuție pentru pietonalul centrului vechi, Primăria anunță că Piața Centrală va fi reconstruită.

Articolul precedentDoi tineri, de 16, respectiv 17 ani, depistați la volan, fără permis de conducere, de Poliția Budești
Articolul următorPolițiștii călărășeni au participat la programul „Școala siguranţei Tedi”