Majoritatea părinților din mediul rural sunt în continuare împotriva vaccinării copiilor, deși am intrat în al cincilea val epidemic coronavirus. O proporție covârșitoare dintre părinți nu doresc să-și vaccineze copiii împotriva COVID-19.

Potrivit unui sondaj realizat de World Vision, 70% dintre părinți nu și-au vaccinat copiii mai mari de 12 ani și 20% au spus că încă se mai gândesc. Doar 10% au răspuns că și-au imunizat copiii, relatează Realitatea PLUS.

Cifrele sunt asemănătoare când vine vorba de grupa de vârstă 5-11 ani. În curând, România va primi doze de vaccin Pfizer pentru imunizarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit anunțului autorităților.

 

Potrivit sondajului, deşi 59% dintre părinţi şi 65% dintre profesori cred că şcolile nu ar trebui închise în valul cinci al pandemiei, intenţia de vaccinare împotriva COVID-19 în mediul rural rămâne în continuare mică. Astfel, 70% dintre părinţi nu şi-au imunizat copiii mai mari de 12 ani, 20% se mai gândesc şi doar 10% răspund că au copiii imunizaţi. Legat de intenţia de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani atunci când acest lucru ar fi posibil, 70% nu ar face acest lucru, 20% se mai gândesc şi doar 10% i-ar lăsa să se imunizeze.

Un procent de 70% dintre profesori au menţionat că sunt vaccinaţi. Întrebaţi dacă s-ar imuniza în cazul în care menţinerea şcolilor deschise ar depinde de rata de vaccinare a profesorilor, 23% au răspuns afirmativ.

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 ianuarie: 8.861 cazuri noi și 43 decese
Articolul următorȘOMAJUL, în creștere, în România – 8.000 de ȘOMERI într-o singură lună