Constantin Zapan este bărbatul în vârstă de 42 de ani care a răpit vineri seara două fetițe de 10 și 12 ani. El era luat în evidența autorităților și se regăsea în registrul agresorilor sexuali.

Cele două fetițe din Brașov care au fost răpite de o cunoștință a concubinului mamei lor, au fost găsite în județul Prahova. Potrivit surselor Realitatea PLUS, individul, care este inclus în registrul agresorilor sexuali, si-a recunoscut fapta. Bărbatul de 42 de ani a fost reținut, iar oamenii legii au deschis un dosar penal. 

Minorele de 10 și de 12 ani au fost luate de acasă de un prieten al iubitului mamei lor. Bărbatul a spus că vrea să le ducă pe micuțe la un grătar, unde vor fi și alți copii cu care să se joace. Fetele nu s-au mai întors însă acasă, iar mama a alertat imediat poliția. Mașina răpitorului a fost dată în urmărire, iar câteva ore mai târziu, aceasta a fost depistată în comuna Valea Călugărească județul Prahova.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, bărbatul a recunoscut că a agresat minorele. Acesta era deja inclus în registrul agresorilor sexuali. Fetițele ar fi fost păcălite de răpitor, care le-a plimbat cu mașina și le-a oferit mâncare.

Agresorul celor două fetiţe a fost dus la audieri, după ce a fost prins de Poliţie în localitatea Valea Călugărească din judeţul Prahova, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Audi, care era deja căutat de poliţiştii din toată ţara.

Pe bancheta din spate a maşinii, poliţiştii le-au găsit pe cele două fete, ambele fiind preluate de poliţişti şi duse acasă.

Constantin Zapan a fost dus la sediul Poliţiei, acolo unde a fost audiat într-un dosar deschis pe numele său pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit unor surse, în timpul audierilor Zapan a recunoscut că le-a violat pe ambele fetiţe. Mai mult decâ atât, poliţiştii au descoperit că Zapan este în registrul agresorilor sexuali şi a mai avut condamnări în trecut pentru viol.

„Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cu privire la aspectele constatate au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Anchetatorii urmează să stabilească acum ce s-a întâmplat din momentul în care cele două surori au fost luate de acasă, vineri seara, în jurul orei 19.00, din localitatea Vama Buzăului, judeţul Braşov.

Ele au plecat de acasă împreună cu Zapan Constantin (42 de ani), prieten cu iubitul mamei fetiţelor, care i-a cerut voie femeii să le ia pe fete la el acasă, acolo unde urma să facă un grătar.

Femeia a fost de acord, dar cu condiţia să le aducă pe fete înapoi, la ora 21.00, lucru care nu s-a întâmplat.

Mama lor a mers la Poliţie, sâmbătă dimineaţă, iar poliţiştii au activat imediat sistemul Alertă Răpire Copil.

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentVremea 13 noiembrie – Ceață și burniță în mare parte din țară – Urmează temperaturi ridicate, prognoza completă
Articolul următorVrând să o transforme într-un pluton, Iohanis a făcut din Coaliție ospiciu de nebuni