Fostul liberal, deja, Vasile Iliuță, președinte al CJ Călărași, a fost prezentat oficial în postura de candidat al PSD pentru un nou în fruntea Consiliului Județean. Președintele PSD, Iulian Iacomi, a anunțat că acesta nu a venit singur ci împreună cu alți 10 primari – 9 de la PNL și unul de la ALDE.

La conferința de presă au participat și președintele interimar Marcel Ciolacu şi secretarul general Paul Stănescu.

„Astăzi, către organizaţia PSD Călăraşi, după multe discuţii, a acceptat să vină în familia noastră social – democrată, preşedintele Consiliulului Judeţean, domnul Vasile Iliuţă. Nu singur ci împreună cu alţi 10 primari, consilieri judeţeni şi consilieri localiu de la PNL”, a declarat Iulian Iacomi.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi e un caz unic. Mulţi se duc la putere. Uitaţi, că eu, azi, cu 10 primari, am preferat să mergem către un partid de opoziţie. Scopul e unul singur: să continui proiectele pe care le-am început la Călăraşi pentru că în echipa veche toate erau blocate, nu puteam primi nici măcar autorizaţii de construire şi să le ducem la maturitate. Consider că azi echipa PSD s-a întărit. Cei 10 primari care m-au urmat vin pentru promisiunile pe care le-au făcut cetăţenilor.”, a declarat Vasile Iliuță.

Cei 9 primari PNL care vor candida din partea PSD la alegerile locale din vară sunt: Aniel Nedelcu (Borcea), Aurică Gazu (Curcani), Marius Cojocaru (Cuza Vodă), Ion Iacomi (Dor Mărunt), Ion Aurel Radu (Dragoş Vodă), Sandu Manea (Gurbăneşti), Gheorghe Dobre (Nana), Costel Boitan (Valea Argovei) şi Ionel Tatu (Vâlcelele).

De la ALDE a plecat Ion Robu (Crivăț).

Conducerea PSD a mai anunțat că în perioada următoare alți 4 primari se vor alătura social democraților călărășeni.

 

Articolul precedentÎncep lucrările de asfaltare pe blv. Nicolae Titulescu din Călărași. Vor fi restricții de circulație!
Articolul următorDupă plecările a 9 primari către PSD și liberalii au anunțat că 4 primari social democrați s-au înscris în PNL