Drumul Judeţean 304, care leagă DN 3 de DN 3A, între localităţile Plevna şi Dâlga, drum de pământ până în prezent, a fost asfaltat. Miercuri, 4 decembrie a.c. a avut loc recepția lucrărilor. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă şi reprezentanţii celor 3 comune care beneficiază în mod direct de acest drum, Lupşanu, Vlad Ţepeş şi Dor Mărunt.

Consiliul Județean Călărași a asigurat din bugetul propriu suma de 5,4 milioane lei pentru asfaltarea celor aproximativ 9 km de drum, lucrările începând la jumătatea lunii iulie a.c.. Lucrările au fost executate de Drumuri și Poduri SA și au presupus realizarea infastructurii de rezistență cu piatră și asfaltare.

În acest an, Consiliul Județean a asfaltat aproximativ 35 de km de drumuri județene din surse proprii de finanțare.

„Ne aflăm în faţa unui alt obiectiv asumat şi finalizat de echipa Consiliului Judeţean. Drumul Judeţean 304 face legătura între Plevna – Mihai Viteazu şi Dâlga. E un drum de circa 8 km care traversează 3 UAT-uri, valoarea lucrărilor de asfaltare fiind de 5,4 milioane lei, bani proveniţi din bugetul Judeţului.

Societatea Drumuri şi Poduri SA a fost cea care a realizat lucrările. În ceea ce ne priveşte am finalizat încă o promisiune pe care am făcut-o în urmă cu 3 ani şi jumătate. Obiectivul nostru major este să modernizăm cele 120 de km de drumuri de pământ pe care judeţul încă le mai are. O vom face cu aceeaşi responsabilitate şi determinare şi anul viitor dar şi în mandatul 2020-2024.”, a declarat preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi, prezent la inaugurare, a afirmat că pentru locuitorii satelor Dâlga, Înfrățirea și Ogoru acest drum reprezintă o scurtare a distanței până la Călărași cu circa 30 de km. Acesta a mai spus că și pentru societățile agricole care folosesc bazele de recepție a cerealelor din zonă este un drum extrem de important.

Un alt drum județean ce va fi finalizat în aproximativ 2 săptămâni a fost inspectat de echipa Consiliului Județean. DJ 313 face legătura între Radu Vodă și Dor Mărunt. Acest drum de 6 km este, de asemenea, asfaltat pentru prima oară.

Articolul precedentMOȘ NICOLAE. Povestea Sfântului Nicolae: De ce se pun dulciuri în ghetele copiilor cuminți?
Articolul următorRetete de post rapide si delicioase