În ședința Consiliului Județean Călărași de astăzi s-a luat decizia achiziționării de echipamente destinate crizei cauzate de virusul COVID-19. Printre altele se va achiziționa și un Laborator Modular pentru Testări COVID-19.

4 milioane de lei au fost aprobate astăzi, în ședința de consiliu județean pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză. Se vor achiziționa:

-19 aparate de ventilație mecanică

-16 monitoare ATI funcții vitale

-15 injectomate

-2 aparate de ventilație mecanică pentru transport

-1 aspirator mobil de secreții

-10 paturi motorizate de terapie intensivă

-2 infuzomate

„Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești. De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19.
Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal.

Rog călărășenii să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, coordonat de domnul prefect Marian Stoica și îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca județul nostru să fie cât mai puțin afectat.”, a declarat președintele CJ Călărași Vasile Iliuță.

Articolul precedentDan Voiculescu: Pandemia de Coronavirus va putea fi rezolvată doar printr-o soluție globală
Articolul următorSinecurile PSD-ALDE la Directiile de Sanatate Publica zboara rand pe rand la prima adiere de Coronavirus! PNL trebuie sa o rezolve si pe asta…