Ministerul Dezvoltării și Administraţiei Publice a decis alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru finanţarea PNDL, etapele I şi II.

Pe 5 noiembrie au fost transferate către beneficiarii contractelor multianuale sume în valoare totală de 400 de milioane de lei, pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 528 de obiective de investiții, finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în cadrul celor două etape.

Ținând cont de faptul că nevoia de finanțare în cadrul PNDL I și II depășește suma prevederilor bugetare actuale, conducerea MDRAP își exprimă preocuparea pentru identificarea tuturor soluțiilor prin care să fie înlăturat riscul ca solicitările de plată emise de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Locală să nu fie onorate în cel mai scurt timp și, astfel, va iniția în continuare demersurile necesare suplimentării bugetului alocat în anul 2019.

Primăria Municipiului Călărași a primit suma de 200.924 lei, Consiliul Județean Călărași figurează pe această listă cu suma de 2.046.811 lei. De asemenea, au mai fost alocați bani pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate în comunele: Fundeni – 605.189 de lei, Vlad Țepeș – 835.121 de lei, Vasilați – 165.598 de lei și Ulmu – 1.926.493 de lei.

Articolul precedentCe este strict interzis să faci în această zi, de Sf. Mihail și Gavril: Tradiții și obiceiuri
Articolul următorComercianții au început deja să se aprovizioneze cu obiecte pirotehnice pentru sărbători… unii fără autorizație