Aflat de ani buni într-o stare deplorabilă, fiind reabilitat doar în parte în 2008, Palatul Prefecturii, simbol arhitectural al municipiului și județului Călărași, va fi reabilitat.

Consiliul Județean Călărași va implementa un proiect în cadrul Programului PA 14 „Anteprenoriat cultural, patrimoniu cultural și schimb cultural”, program gestionat de Unitatea de Management a Proiectului din Cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

În ședința de consiliu de joi, 20 septembrie a.c., se va supune aprobării proiectul de apartamentare a imobilului, necesar pentru accesarea finanțării.

„Încă de la preluarea în administrarea temporară a imobilului de către Consiliul Județean Călărași, pe perioada executării lucrărilor de consolidare, prin Hotărârea Guvernului nr. 2376/2004, acesta a prioritizat ideea de a reabilita acest imobil, prin însuflețire și revitalizare.

Astfel au fost identificate Granturile SEE care permit reabilitarea monumentelor istorice cu importanță națională, Palatul Administrativ fiind clasat în categoria A a monumentelor istorice.

Fascinant prin noblețea descoperită de îndată ce îi treci poarta, Palatul Administrativ își revendică gloria de altă dată prin crearea cadrului perfect pentru experiențe inovative adaptate mediului social-contemporan.

O bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului se va redeschide publicului larg, devenind astfel primul monument istoric clasa A de importanță națională, parțial restaurat în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 2376/2004.

Imobilul este apartamentat în trei corpuri (vestic, central și estic). Necesitatea apartamentării imobilului „Palatul Administrativ” (Prefectura Călărași) este imperios necesară pentru implementarea unui proiect ce are ca principal obiectiv lucrări de reabilitare a Palatului Administrativ (Prefectura Călărași) a Județului Călărași în cadrul Programului PA 14 „Anteprenoriat cultural, patrimoniu cultural și schimb cultural”, program gestionat de Unitatea de Management a Proiectului din Cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale.”, se arată în expunerea de motive a executivului instituției.

Articolul precedent35 de permise suspendate săptămâna trecută
Articolul următorCu prilejul Zilelor Municipiului Călărași, în portul Chiciu vor poposi nave militare fluviale