Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a transmis o serie de sfaturi cu privire la măsurile de prevenire în privința coronavirusului.

Salvatorii îi sfătuiesc pe oameni ca înainte de a pune o mască, să se spele pe mâini cu săpun și apă sau să folosească gel antibacterian, pe bază de alcool. De asemenea, se impune evitarea atingerii măștii în timpul folosirii. Masca trebuie înlocuită cu una nouă, dacă aceasta se umezește și nu trebuie refolosită.

„Pentru a scoate masca, nu atingeți parte din față a măștii, o puteți da jos din spate. Aruncați imediat masca la coșul de gunoi și spălați-vă pe mâini cu apă și săpun”, au atras atenția specialiștii IGSU.

Totodată, printre regulile care trebuie urmate se numără: evitarea contactului cu oamenii care suferă de infecții respiratorii acute, curățarea suprafețelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, iar masca de protecție trebuie folosite doar în preajma persoanelor bolnave. „Pachetele și produsele fabricate sau primite din China nu sunt periculoase”, au mai arătat reprezentanții IGSU.

Atașat vă prezentăm lista de informații despre coronavirus transmise de IGSU.

Articolul precedentA fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de Coronavirus
Articolul următorPrimăria Călărași a fost premiată pentru un proiect european privind integritatea