Cristian Ghinea face acuzații grave la adresa lui Marius Budăi. Ministrul Muncii nu are suficiente argumente să ceară mai mult pe lângă procentul de 9.4 privind bugetul de pensii. Fostul ministru al Fondurilor Europene a declarat în exclusivitate pentru Realitatea Plus că bugetul alocat pentru pensii este mai mult decât România poate cheltui în mod real. Mai mult, fostul ministru mai spune că banii din PNRR ar putea fi blocați din cauza pensiilor speciale. 

„Acest procent de 9.4 la sută este mult peste ceea ce noi cheltuim în mod real. Aici se gripează dl Budăi, că nu are argumente. Ce argumente, să spui că nu-ți convine 9.4%? Când tu n-ai dat nici măcar de 9%, vor râde efectiv oamenii ăia de la Comisie, că sunt niște oameni care se uită pe cifre.

Oamenii ăia știu, aia știau mai bine decât noi cât cheltuim la pensii și cât sunt pensiile speciale, apropos. Și asta e altă chestie… pensiile speciale sunt plătite prin diverse bugete, e foarte greu să le calculezi. Este un serios semnal de alarmă pe care îl trag, se poate bloca PNRR din cauza pensiilor speciale!

Este aberant că acum dl Budăi, care atunci când era ministru, că a fost ministru acum câțiva ani, știți cât a dat dl ministru la pensii atunci? 7.3 la sută. Și acum vine și spune că nu se descurcă cu 9,4 la sută. Este o aberație”, a spus Cristian Ghinea.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNoul Cod Rutier. Lista completă a bolilor și afecțiunilor care îți anulează permisul auto în 2022
Articolul următorPremierul, față în față cu aleșii locali: Decizii CRUCIALE pe salariile demnitarilor – O treime dintre angajații din primării, afectați