Premierul Ludovic Orban anunță că salariul minim ar putea crește cu 7,2% de la 1 ianuarie 2020. În prezent, salariul minim brut pe economie este 2080 de lei, prin urmare creșterea ar putea fi de 149,7 lei, scrie realitateafinanciara.net. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, a scris Orban pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Cei de PSD au fost la un pas să adopte o Hotărâre de guvern pe final de mandat care prevedea majorarea salariului minim cu 100 de lei.

Premierul Ludovic Orban crede că diferențierea salariului minim în funcție de studii nu se justifică, însă este doar o părere personală, el precizând că va fi găsită o formulă obiectivă care să stea la baza creșterii salariului minim brut pe economie.

Ludovic Orban: Conceptul de salariu minim este fundamentat astfel încât nu poţi să ai mai multe forme de salariu minim. În ceea ce privește salariul minim pe ramură, sigur că în perspectivă, nu acum, pentru anul 2020, ne vom gândi la o reglementare care de altfel ne este solicitată de la nivelul Comisiei Europene din 2015.

Ministerul Finanțelor lucrează în paralel, a mai sus premierul, atât la proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară, cât și la fundamentarea proiectului bugetar pentru anul viitor.

Articolul precedentJandarmii călărășeni au donat sânge iar bonurile de masă primite vor fi donate
Articolul următorMoneda euro se apropie de 4,8 lei. Cutremur pe piața valutară