Miron Mitrea – invitat permanent al emisiunii Culisele Puterii, la Realitatea PLUS, nu crede în scenariul comasării alegerilor locale cu parlamentare, în pofida zvonurilor potrivit cărora partidele de la putere se pregătesc de alegeri în paralel cu rotativa guvernamentală.

„Avem patru oameni care ne plac, nu ne plac… ei conduc. Mie îmi plac toți patru. Sunt oameni așezați.

Există motivații legale și constituționale care nu pot fi făcute cum vrei tu. Nu intră în cultura noastră. Eu mă aștept ca la anul să avem alegeri locale la timp, locale în iunie și europarlamentarele, iar în toamnă parlamentarele și prezidențialele.

Mandatul primarilor se termină în primăvară, iar al parlamentarilor în toamnă. Nu cred că pleacă cu șase luni mai devreme. Care este baza legală prin care poți prelungi mandatele primarilor? Nici vorbă. Nu ar fi rău, dar e greu”, a spus Miron Mitrea.

Întrebat de ce se dorește comasarea, consultantul politic a declarat: „În general, primarii se mobilizează mai bine când e vorba de ei. E clar că un primar care candidează va fi mai activ decât unul ales al cărui partid candidează. Comasarea poate fi interesantă. Cel mai câștigat ar fi PSD, dar ei nu se agită foarte tare. Se agită PNL. De ce? Indiferent de ce sondaje prezintă, PNL nu este pe locul 2. AUR este pe 2. Și atunci PNL are un mare interes să suprapună alegerile. PSD stau bine cu organizațiile”.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDescinderi la SRI: DNA ar fi ridicat documente strict secrete. Implicarea unui membru din Grupul de la Cluj