Hainele nu ar trebui să miroasă frumos doar când le scoți de la spălat sau doar când le îmbraci și le parfumezi. Poate știi deja că nici nu este indicat să pulverizezi parfum direct pe țesătură. Și atunci cum să ai rufe întotdeauna frumos mirositoare, mai ales dacă stau mult timp în dulap, în aer închis?

 

Trebuie să recunoaștem că locurile în care depozităm haine sau alte obiecte pot căpăta arome ciudate și de-a dreptul neplăcute. Uneori, simpla aerisire nu este suficientă. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să scoți mirosurile urâte din șifonier și partea cea mai bună este că nu sunt costisitoare deloc. În plus, nu te vei strădui prea tare să le pui în aplicare. Trebuie doar să te folosești de câteva ingrediente pe care s-ar putea să le ai deja acasă.

1. Curăță coșul pentru haine murdare

Crezi că acest obiect pe care probabil îi ții în baie nu are nicio legătură cu dulapul? Te înșeli! El adună toate mirosurile neplăcute din rufele murdare și le păstrează pentru mult timp. Pe măsură ce pui articolele vestimentare acolo, țesăturile vor prelua aromele și nu vor mai ieși nici la spălat. Ca hainele pe care le pui în șifonier să miroasă frumos, va trebui să te asiguri că sacul/coșul/raful/sertarul în care pui rufele purtate este mereu curat și parfumat.

2. Folosește un șervețel pentru uscător

 

Șervețelele pentru uscător previn electrizarea țesăturilor, împiedică impregnarea mirosurilor și fac rufele să fie moi la atingere. Poate crezi că funcționează doar dacă le utilizezi în timpul ciclului de uscare, dar adevărul este altul. Ele își vor face treaba și așezate pe rafturi, printre hainele deja uscate și frumos împăturite. Orice miros neplăcut va fi absorbit fără probleme de această foaie specială.

3. Pune flori sau ierburi aromatice în săculeți de bumbac și așază-i pe rafturi

 

Acesta este un truc vechi de când lumea, pe care în foloseau și mamele sau bunicile noastre. Nu ai nevoie de produse scumpe sau pline de parfum artificial. Aromele naturale de lavandă, brad, flori de câmp, iasomie sunt cele mai puternice și te vei convinge în timp. Vrei să știi și un secret care face miresmele să fie mai intense? Trebuie să freci între palmele plantele uscate, până când notele parfumurilor se activează. Săculețul din bumbac îl poți confecționa chiar tu și nu este nevoie să te pricepi la cusut. Decupează o bucată de material, presară pe ea plantele proaspete sau uscate, împreunează capetele și leagă-le apoi cu o ață. Simplu, nu?

4. Apelează la metoda clasică pe bază de săpunuri frumos mirositoare

Dacă a trecut sezonul florilor pe care le dorești, poți alege varianta mai simplă. Așază în fiecare sertar/pe fiecare raft câte un săpun și nu le scoate de acolo până când nu își pierd de tot proprietățile odorizante. Rezultatele se vor simți în funcție de cât de mare este cantitatea de parfum folosită în compoziția produselor pe care le alegi. Partea interesantă este că poți combina aromele dacă nu te hotărăști asupra uneia. Ai grijă ca toate să fie pe placul tău, fiindcă mireasma nu va rămâne doar în dulap, ci o vei purta apoi pe haine.

5. Parfumează umerașele

 

Acest truc va funcționa doar dacă ai umerașe de lemn. Cele de metal sau plastic nu păstrează mirosul, așa că nu te obosi să pulverizezi pe ele din licorile tale prețioase. Pe cele confecționate din lemn poți aplica odorizant sau chiar esență de parfum care va dura mai multă vreme. Atârnă pe ele cele mai folosite haine, fiindcă acestea sunt și cele mai predispuse la a reține alte arome neplăcute. Așa le vei înlocui pe cele dezgustătoare cu unele îmbietoare.

6. Ia în calcul și utilizarea uleiurilor esențiale

Ce idee bună! Dacă ai un difuzor mai vechi, îl poți pune într-un loc strategic din dulap. De preferat în mijloc, astfel încât parfumul să se împrăștie în mod egal printre haine. Așa te asiguri că tot timpul vei avea prospețime în șifonier. Iată cele mai bune opțiuni când vine vorba de uleiurile esențiale sunt: bergamotă, grepfrut, lămâie, lime, mandarină, portocală și mandarină. Sunt mirosuri fresh care trimit cu gândul la curățenie.

7. Fă un odorizant natural

Nu te agita! Este mai ușor decât pare și nu ai nevoie de multe ingrediente. Îți trebuie apă distilată, un ulei esențial sau parfum și un recipient cu pulverizator. Cantitățile celor două substanțe vor depinde, evident, de cât de intensă vrei să fie aroma. Odată ce ai realizat amestecul, trebuie să-l pulverizezi de două-trei ori pe zi în dulap, direct pe haine.

Sursă text: Divahair.ro

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Victor Pițurcă, nașul mafiei măștilor de protecție
Articolul următorSisteme antifurt pe pachetul de unt! Produsele alimentare banale care au ajuns „de lux” după valul de scumpiri