Tocmai ai obținut un interviu de angajare pentru jobul la care ai visat. Dar atunci, cum să fii în avantajul tău în Ziua Z? Ce să porți? Ce greșeli nu trebuie făcute? 

Prima impresie pe care o lași recrutorului este crucială: chiar înainte să fi deschis gura să te prezinți, prezentarea ta trebuie să fie impecabilă. De asemenea, trebuie să știi că este important să fii în adecvare cu postul pentru care aplici și cu mediul profesional în care vei evolua. Astfel, este important să- ți adaptezi ținuta, în funcție de dacă aplici în banca sau asigurări, în comunicare sau evenimente, în vânzări, sau chiar în sectorul medical… Pentru a face acest lucru, să trecem în revistă prezentarea generală.

Anticipează alegerea ținutei pentru interviul de angajare

În primul rând, trebuie să ai părul curat. Este indicat sa optezi pentru un machiaj usor si o manichiură simplă, și anume unghii care nu sunt nici prea lungi, nici prea scurte, dar poți îndrăzni să folosești culori dacă rămân în tonuri clasice (roz, portocaliu-roșu, nud, vișiniu). În ceea ce privește hainele, anticipează pregătirea ținutei tale cu câteva zile înainte pentru a fi sigură că te simți confortabil în piesele pe care le alegi, și pentru a te pregăti pentru orice eventualitate de a călca o haină în ultimul moment.

Interviu de angajare: ce tip de haine să alegi?

Imagine

A te îmbrăca bine este o marcă de respect pentru interlocutorul tău, așa că este mai bine să ai codurile vestimentare potrivite pentru a-ți convinge recrutorul și a-ți optimiza șansele de a obține postul. Nu neglija niciodată acest aspect și optează pentru o ținută confortabilă și atemporală. Alege un look clasic, sobru și elegant, precum un costum pantalon, o rochie cămașă la jumătatea gambei însoțită de o jachetă blazer. O altă variantă sunt pantalonii pană cu o cămașă impecabilă din popelin de bumbac drapată, pe care o poți purta sub o jachetă șic.

Ce culori să alegi pentru un interviu de angajare?

În ceea ce privește nuanțele, alegeți culori atemporale, precum gri, bleumarin, bej sau negru pentru costumul cu pantaloni, dar poartă și o culoare în funcție de sezon: poți alege, de exemplu, culori pastelate. Dacă porți rochie, eventual poți purta imprimeuri atâta timp cât acestea rămân discrete. Gândește-te la culorile care îți vor oferi o strălucire sănătoasă, cu tonuri de galben, portocaliu și pastel, care sunt întotdeauna foarte populare.

Poți purta blugi la un interviu de angajare?

Ei bine, de ce nu, cu condiția să fie drepți și într-un albastru crud, fără decolorare sau ruptură, și să-i acoperi cu un top mai formal precum o cămașă sau o bluză de mătase și un blazer clasic.

În orice caz, renunță la hainele prea scurte, prea strâmte sau prea casual. De asemenea, nu uita să porți materiale precum bumbacul, mai degrabă decât poliesterii, care vor tinde, cu stresul care însoțește adesea un interviu, să te facă să transpiri excesiv.

Interviu de angajare: pe ce pantofi să pariezi?

Mocasinii plați sau pantofii sport șic sunt recomandați, pentru a-i combina și asorta cu costumul tău cu pantaloni. Pantofii cu toc vor merge perfect cu rochia ta sau cu pantalonii plisați dacă sunt de înălțime medie. 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentOtrava de la raft – Ce pericole se ascund în alimentele populare: colorant pe bază de țiței nerafinat – mâncarea conține petrol
Articolul următorUn ciclon periculos lovește România. Ce zone vor fi afectate de furtuni violente și ploi torențiale