Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, nu va mai putea preda ca profesor titular la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius, au decis marți, 1 februarie, magistrații Curții de Apel Galați, care au avut de soluționat recursul pe care înaltul prelat l-a formulat împotriva deciziei Tribunalului Constanța.

Prima instanță, la care ÎPS Teodosie a atacat decizia conducerii instituției de învățământ de a-l pensiona la vârsta de 65 de ani, a dat câștig de cauză universității.

Fost profesor titular și decan al Facultății de Teologie, Teodosie a contestat hotărârea, cerând totodată strămutarea procesului. Dosarul a fost repartizat la Curtea de Apel Galați care, la o zi după termenul stabilit inițial pentru pronunțare, a dat verdictul: Teodosie nu mai poate preda ca titular, ci eventual plătit cu ora pentru cursuri la Facultatea de Teologie.

Decizia Curții este definitivă. 

Articolul precedentOportunități de finanțare în educație oferite prin PNRR
Articolul următorOlguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”