Concordia şi Dunărea Călăraşi se vor afla astăzi faţă în faţă la Chiajna, într-o confruntare din cadrul etapei a 10-a a Ligii I.

Antrenorul galben–albaştrilor, Dan Alexa, a prefaţat partida cu ilfovenii susţinând că, deşi partida va fi dificilă împotriva unui adversar motivat, obiectivul este victoria.

„Întâlnim Concordia, o echipă aflată în luptă directă cu noi pentru a ne atinge obiectivul. Chiajna a câştigat în runda precedentă la Botoşani şi a făcut un joc bun. Clar, venirea lui Dorinel Munteanu le-a adus un plus.

Este o echipă pe care o cunosc foarte bine, au un lot de jucători cu foarte multă experienţă la nivelul Ligii I, dar mergem să facem un joc bun. Cred că echipa noastră se află într-un moment de creştere real legat de calitatea jocului.

Am jucat de la egal la egal cu FCSB. Am avut multe situaţii de a marca, am făcut gafe personale şi asta ne-a costat foarte mult. Dacă vom elimina aceste gafe vom începe să şi legăm victoriile. 

Ne lipseşte Dorosavlevici. E o pierdere importantă, dar sunt anumiţi jucători în lot care îşi vor primi şansa şi sper să profite de ea.”, a spus vineri, la conferinţa de presă, Dan Alexa.

„Sigur, mergem să câştigăm dar va fi un meci dificil. Vor fi foarte motivaţi, vin după o înfrângere, 3-0 în Cupă, au jucători cu experienţă începând de la linia de fund cu Matei, Marc.”, a mai afirmat Alexa.

Ilfovenii nu vor miza pe mijlocaşul Andrei Prepeliţă care a încasat cartonaşul roşu în partida cu FC Viitorul din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României, pierdută cu 3-0.

„Prepeliţă va fi suspendat dar au jucători buni, au jucători care pot să facă diferenţa. E un teren sintetic care schimbă foarte mult datele problemei pentru că e o suprafaţă mai rapidă. Trebuie să ne acomodăm cât mai repede cu ea.

Una peste alta, e o deplasare grea dar mergem încrezători. Îmi dă încredere evoluţia din meciul cu FCSB, am avut momente în care am jucat de la egal la egal cu ei.”, este de părere tehnicianul Dunării.

În acest moment, Dunărea şi Concordia ocupă locurile 9 şi 11 fiind departajate de 2 puncte.

Doar o victorie au bifat ilfovenii în precedentele opt jocuri disputate pe teren propriu în campionat. 2-0 cu FC Hermannstadt (11 august 2018), în rest au două rezultate de egalitate şi cinci partide pierdute.

Cele două echipe se vor duela pentru întâia oară în principala competiţie internă din România.

Dan Alexa vs Concordia Chiajna în Liga 1: 3 jocuri – două victorii – o înfrângere.

Actualul tehnician al călărăşenilor a antrenat Concordia în 2017, când a reuşit salvarea ilfovenilor de retrogradare (20 de meciuri în Liga 1 – 6 victorii – 6 remize – 8 înfrângeri).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Concordia – 27 ani şi 3 luni; Dunărea – 26 ani şi 5 luni.

Partida Concordia – Dunărea va avea loc luni, 1 octombrie, de la ora 18.00.

Articolul precedentDunărea Călărași – FCSB, în optimile Cupei României
Articolul următorParlamentarii călărășeni ai PSD promovează Referendumul