În acest an, cheltuielile românilor care doresc să călătorească în timpul sărbătorilor de Paște au crescut cu 20-30% în comparație cu anul trecut.

Dintre aceștia, un cuplu deține recordul la cheltuielile cu vacanta de sărbătorile pascale, întrucât a ales una dintre cele mai scumpe destinații și a plătit nu mai puțin 46.800 de euro.

Aproape 80% din românii cu dare de mână aleg să călătorească în străinătate, preferând destinații precum Dubai, Grecia, Spania, Turcia sau Maldive, unde costul sejurului poate varia de la 500 de euro până la câteva mii de euro.

Însă un cuplu a decis să petreacă 11 nopți la un hotel de cinci stele din Los Angeles, achitând o sumă impresionantă de 46.800 de euro, care a inclus cazarea, zbor cu clasa întâi și transfer cu limuzina.

Dubai este liderul în topul acestor destinații, cu o pondere de 35%, iar costul biletelor de avion variază între 800 și 1.200 de euro, în funcție de momentul achiziționării acestora.

Grecia se află pe locul doi în topul preferințelor românilor care călătoresc în timpul sărbătorilor de Paște, cu o pondere de 25%.

Pachetele turistice pentru această destinație încep de la 500 de euro de persoană pentru patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse, inclusiv cea festivă de Paște. Majoritatea turiștilor preferă să meargă cu mașina personală.

Spania (10%) este o altă destinație favorită, cu Barcelona fiind în top. Pachetele turistice pentru această destinație încep de la 800 de euro de persoană și includ transportul cu avionul și patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse.  

Unde își vor petrece vacanța de paște cei care au ales să rămână în țară

Cele mai căutate destinații rămân și anul acesta Bucovina, Valea Prahovei și Delta Dunării. 

Cea mai costisitoare vacanță de Paște în România a fost achitată de un grup de 22 de persoane care a închiriat un conac la munte cu 11 camere. Pentru trei nopți de cazare și masa festivă de Paște, al cărei meniu a fost stabilit împreună cu bucătarul locației, grupul a plătit 15.000 de euro.

Bucovina este o destinație preferată de iubitorii de tradiții care doresc să petreacă Paștele alături de familie, într-o atmosferă liniștită și plină de pace. Pachetele turistice pentru această destinație încep de la 1.500 lei de persoană, pentru un sejur de patru nopți de cazare, care include toate mesele și masa festivă de Paște.

Hotelierii din Valea Prahovei au pregătit oferte speciale pentru Sărbătorile Pascale. Pachetele turistice încep de la 1.000 lei de persoană pentru un sejur de trei nopți de cazare, care include mic dejun și prânz festiv de Paște. Turiștii pot petrece timp în natură, bucurându-se de frumusețea peisajelor montane și de aerul curat de munte.

Articolul precedentPolițiștii brăileni au verificat transporturile de animale vii
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET