La nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul sesiunii august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat, s-a înregistrat o rată de promovare de 27,69%.

În cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat, au fost înscrişi 575 de absolvenţi de liceu. Au fost depuse 217 contestaţii. De menționat că în această sesiune a Bacalaureatului nu s-au înregistrat note de 10.

Probele scrise au început în data de 21 august 2019, cu cea la limba şi literatura română. A doua zi, candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale au susţinut proba la limba si literatura maternă. Pe 23 august a avut loc proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august s-a desfăşurat proba la alegere a profilului și specializării.

Probele orale au început în zilele de 27 şi 28 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată pe 29 august de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 30 august şi 2 septembrie, absolvenţii de liceu au susţinut evaluarea competențelor digitale, iar între 2 şi 3 septembrie a avut loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În data de 3 septembrie 2019 au fost afişate primele rezultate, în aceeaşi zi putând fi depuse eventualele contestaţii. În perioada 3 – 6 septembrie va avea loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La sesiunea din vară a examenului naţional de bacalaureat s-a înregistrat o rată de promovare de 58,43%.

Articolul precedentDunărea Călărași a pierdut meciul pentru Supercupa României la futsal
Articolul următor295 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European/Uniunea Europeană