Ieri s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea de limba și literatura română. Au fost prezenți la această probă 1.543 de candidați, iar 64 nu s-au prezentat. Doi candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, iar aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

 

Următoarele probe vor avea loc astfel: miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului; joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12:00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articolul precedentPercheziţii în zece judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală, printre care și Călărașiul
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 8. Rebranding de Dâmbovița