Ministerul Sănătății a prevăzut în Planul de Măsuri pentru Gestionarea pandemiei de COVID-19, prezentat la sfârșitul lunii decembrie, organizarea și operaționalizarea, la nivel local, a unor centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme ușoare și medii. 

La nivelul județului Călărași au fost înființate două centre, unul la Spitalul Județean de Urgență  „Dr. Pompei Samarian” Călărași iar celălalt la Spitalul Municipal Oltenița. 

Centrul de evaluare din structura Spitalului Județean Călărași a fost autorizat sanitar având o structură cu 6 paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, un asistent medical și un infirmier. Programul de funcționare este de luni-vineri, în intervalul orar 8.00-15.00. Contractul pentru servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. Centrul va fi operațional începând cu data de 25 ianuarie 2022. 

Centrul de evaluare din structura Spitalului Municipal Oltenița a fost autorizat sanitar având o structură cu 3 paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotație, și 5 asistenți medicali. Contractul de servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. Programul de funcționare este de luni-vineri, între orele 8.00-19.00. Centrul este operațional de astăzi, 21 ianuarie 2022.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentBilanț coronavirus: Aproape 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore
Articolul următorLista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Cine trece pe pe lista ROȘIE – DOCUMENT oficial