Dinamo şi Dunărea au deschis ieri seară seria meciurilor din play – out-ul ligii I Betano. Deși Dunărea a făcut un joc mult mai consistent decât în alte meciuri, dominând bună parte din timp, victoria a fost, în cele din urmă a gazdelor.

Prima reuşită a lui Dinamo a purtat semnătura lui Dan Nistor. Căpitanul „câinilor” a luat balonul aproape de la centru şi după ce l-a fentat pe Dobrosavlevici l-a învins cu un şut plasat, pe jos, de la 17 metri pe Calancea, ţintuit parcă în faţa porţii.

Două minute mai târziu, Henderson l-a pus în valoare pe Mandanda executând bine o lovitură liberă de la peste 20 de metri, din poziţie centrală.

Dinamo revine în ofensivă şi în minutul 32 îşi trewce în cont o nouă ocazie semnată de Papazoglou care a reluat cu capul însă Calancea, pe fază, a reţinut.

Finalul primei părţi putera aduce un nou gol pentru Dinamo. Acelaşi Papazoglou prelungeşte balonul cu capul până la Klimavicius care ratează incredibil din apropiere, şutul său trecând mult peste bara transversală.

În partea a doua, Dunărea e mult mai prezentă în suprafaţa adversă însă nu reuşeşte să concretizeze pe tabelă deşi a avut două oportunităţi prin Ammari (63) şi V. Munteanu (86).

Dinamo putea să-şi mărească, în schimb, avantajul în minutul 73. Calancea a gafat degajând superficial până la Papazoglou care a pătruns cu mingea în careu, a şutat dar portarul nostru a respind slab până la Filip care a trimis mingea, puţin pe lângă bara din stânga.

Gazdele marchează şi fgolul al doilea în minutul 4 al prelungirilor. Zenke centrază perfect în careu şi Montini reia în plasă cu toată opoziţia lui Calancea şi Luchin.

Dinamo a câştigat cu 2-0 mizând în primul rând pe aportul lui Dan Nistor, jucătorul care a făcut pur şi simplu diferenţa. Dunărea a suferit la finalizare, atât Mediop cât şi Gabi Iancu, cel care i-a luat locul senegalezului în minutul 53, fiind în dese rânduri neutralizaţi de defensiva „alb – roşilor”.

Dunărea a pierdut o luptă, nu şi războiul. Urmează a doua „finală”, programată sâmbăta viitoare când echipa noastră îşi va măsura forţele cu Poli Iaşi, echipă pe care am învins-o în turul sezonului regulat, tot la Călăraşi, cu 2-0.

Runda inaugurală a play – out-ului continuă sâmbătă cu partida de la Piteşti dintre Hermannstadt şi Gaz Metan.

Duminică, 10 martie, este programat de la ora 17.30 duelul dintre Poli Iaşi şi FC Voluntari. De la aceeaşi oră, dar luni, 11 martie, se vor afla faţă în faţă FC Botoşani şi Concordia Chiajna.

Dinamo Bucureşti – Dunărea Călăraşi

Au marcat: Dan Nistor (24’), Mattia Montini (90+3’)

Dinamo (1-4-2-3-1): 35. Parfait Mandanda – 22. Deian Sorescu, 2. Linas Klimavicius, 13. Denis Ciobotariu, 7. Naser Aliji – 4. Ioan Filip, 24. Rachid Ait Atmane (17. Mamoutou N’Diaye, 50’) – 43. Mattia Montini, 10. Dan Nistor (cpt), 70. Reda Jaadi (88. Simon Zenke, 65’) – 9. Athanasios Papazoglou (19. Daniel Popa, 75’)

Rezerve: 1. Vlad Muţiu – 27. Ricardo Grigore, 28. Jordan Mustoe, 23. Ionuţ Şerban

Antrenor: Mircea Rednic

Dunărea (1-5-3-2): 33. Nicolai Calancea – 28. Ştefan Vlădoiu (97. Daniel Benzar, 35’), 17. Alin Dobrosavlevici (cpt), 24. Srgian Luchin, 44. Conor Henderson, 77. Steliano Filip – 26. Gabriel Enache, 55. Alexandru Bourceanu, 9. Najib Ammari (10. Valentin Munteanu, 78’) – 29. Mediop Ndiaye (11. Gabi Iancu, 53’) 7. Aymen Souda

Rezerve: 25. Cătălin Straton – 4. Selim Ben Djemia, 89. Georgian Honciu, 99. Junior Mpia Mapuku.

Antrenor: Dan Alexa

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).

Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti), Romulus Chihaia (Bucureşti – LPF).

Cartonaşe galbene: S. Zenke (69’) / St. Filip (71’), G. Iancu (84’)

Articolul precedentDunărea Călărași va întâlni Autobergamo Deva în semifinalele Cupei României la futsal
Articolul următor„Sărbătoarea Primăverii”, spectacol-concurs pentru școlile din municipiul Călărași