În runda a doua a noului sezon al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, Dunărea Călăraşi va juca la Constanţa, cu Farul, partida fiind programată sâmbătă, astăzi de la ora 11.00.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2015 – 2016 a celui de-al doilea eşalon, confruntându-se atunci de 4 ori!

Prinele două dispute s-au desfăşurat în cadrul sezonului regulat. În tur, la Călăraşi, pe 26 septembrie, Dunărea şi Farul remizau 0-0. Echipa noastră era antrenată de Ionel Ganea, pe banca marinarilor aflându-se Constantin Gache.

A urmat returul, pe 4 decembrie 2015. Dunărea a făcut spectacol câştigând clar cu 6-2! Aveau să-şi treacă numele pe lista marcatorilor S. Alami (8, 80), G. Săveanu (67) şi V. Alexandru, cu o triplă (69, 73 şi 90+1).

Dunărea şi Farul s-au calificat şi în play – off. Primul duel a avut loc tot la Constanţa, Dunărea cu Adrian Mihalcea pe bancă, obţinând o victorie clară, 6-0! Au punctat atunci Bodo Kanda (30, 45), acum în lotul Farului, V. Alexandru (49, 57 din penalty şi 73) şi G. Preoteasa (68).

În fine, ultima confruntare s-a derulat la Călăraşi pe 21 mai. Echipa noastră avea nevoie de o victorie pentru a termina Seria pe primul loc însă a intervenit dezastrul. Constănţenii au câştigat cu 3-2, la capătul unui meci dominat cap – coadă de „galben – albaştri”. Au înscris atunci pentru Dunărea V. Alexandru (83) şi B. Kanda (90+3).

Bilanţul este aşadar favorabil Dunării: 2 victorii, ambele în deplasare, o remiză şi un eşec, suferite la Călăraşi.

FC Farul Constanţa a fost fondat de suporterii echipei în 2016 după falimentul societății care o administra, și este recunoscută drept continuatoare a ei. Inițial finanțat atât din cotizările suporterilor, clubul a fost preluat în 2018 de fostul fotbalist Ciprian Marica.

În runda inaugurală a acestui sezon, Farul, echipă antrenată de Ianis Zicu, a remizat în Regie cu FC Rapid, scor 0-0. Au evoluat: Vl. Muțiu – Al. Nicola, Lică, Ursu, Carabela – D. Toma (89 Cană), Doumbia, Cruceru – Al. Stoica, I. Stoica (90 Bodea), Kanda (77 Greu). Rezerve neutilizate: C. Andrei, Antoche, Panait, Moldovan.

Dunărea a cedat la Arad în faţa UTA-ei cu 3-0. Pe lângă Bodo Kanda, în lotul Farului mai figurează şi Alexandru Stoica, fost component al Dunării în meciurile disputate în sezonul 2015 / 2016. Din lotul actual al Dunării, Ionuţ Ţenea şi Gabi Preoteasa sunt jucătorii care au făcut parte din „garnitura” de atunci a „galben – albaştrilor”.

Articolul precedentO bătrână din județul Călărași a decedat din cauza virusului West Nile! Un al doilea caz a fost confirmat ieri
Articolul următorDunărea Călărași, a doua înfrângere consecutivă în Liga a 2-a