Cu 3 victorii şi un egal în ultimele 4 etape, Dunărea părea că se află pe drumul care s-o ducă acolo unde i-ar fi şi locul, spre zona superioară a clasamentului. Partida cu FC Argeş din cadrul rundei a 17-a putea să confirme forma bună a „galben – albaştrilor”, aureolaţi cu doar câteva zile în urmă după succesul de la Tg. Jiu în faţa celor de la Viitorul Pandurii (scor 1-3).

Prima parte a duelului a fost una relativ echilibrată, cu puţine ocazii de gol la cele două porţi. Dunărea a încercat să se apropie de buturile apărate de tânărul portar Răzvan Ducan (18 ani) însă defensiva oaspeţilor a reuşit cam de fiecare dată să suprime intenţiile noastre ofensive.

Imediat după pauză, Bogdan Rusu putea deschide scorul dacă n-ar fi trimis peste poartă din 7-8 metri, după ce primise o pasă foarte bună a lui Tudoran.

În loc de 1-0, este 0-1. Două minute mai târziu, Calancea e depăşit stupid de o minge care ajunge la Blejdea, atacantul Argeşului îndeplinind o simplă formalitate. O eroare, din păcate, grosolană care avea să ne coste!

Bucuria oaspeţilor avea să dureze mai puţin de 10 minute. Tudoran e faultat clar în careu de Dănescu, penalty-ul fiind transformat cu precizie de nou – intratul Georgian Honciu, intrat pe teren în locul lui Gliga în minutul 52.

Tabela se modifică pentru ultima oară în minutul 69. Intrat de 2 minute în locul lui Dănescu, Răzvan Matiş înscrie din interiorul careului dintr-o pasa primită de la Şerban. A fost o nouă eroare a defensivei noastre, prompt speculată de de tânărul mijlocaş al Piteştiului.

FC Argeş câştigă finalmente cu 2-1 provocând Dunării un eşec mai degrabă neaşteptat. Echipa noastră, în continuare cu 19 puncte în cont, coboară pe 13 urmând ca sâmbătă să evolueze la Buzău pe terenul vecinei din clasament, Gloria, ocupanta locului 12 cu 20 de puncte strânse în 16 partide.

Dunărea Călăraşi – FC Argeş 1-2

Au marcat: Georgian Honciu (58 – penalty) / Andrei Blejdar (49), Răzvan Matiş (69)

Dunărea: 33. Nicolai Calancea – 2. Alex. Sabangeanu, 73. Radu Crişan, 6. Ahmet Ozcan, 22 Alexandru Sîrbu – 15. Robert Boboc, 8. Gabriel Preoteasa (14. Ariel Lopez, 80’) – 70. George Tudoran (29. Mediop Ndiaye, 66’), 9. Serge Ekollo, 17. Ciprian Gliga (10. Georgian Honciu, 52’) – 90. Bogdan Rusu.

Rezerve: 1. Stefan Krell – 18. Gabriel Toma, 5. Matheus Dias, 28. Andrei Zete.

Antrenor: Cristian Pustai

FC Argeş: 12. Răzvan Ducan – 5. Robert Dănescu (20. Răzvan Matiş, 67’), 24. Grigore Turda, 8. Ionuţ Şerban, 30. Nicolae Muşat – 6. Mihai Panait, 3. Marius Şerbănică – 11. Nini Popescu (9. Alin Popa, 90+1’), 16. Kevin Moihedja, 7. Andrei Blejdea – 21. Vasile Buhăescu (4. Denis Brînzan, 67’).

Rezerve: 1. Iulian Agachi – 17. Robert Grecu, 13. Vlad Motroc, 10. Ionuţ Năstăsie

Antrenor: Ionuţ Badea

Au arbitrat: Horia Mladinovici – Cosmin Vatamanu şi Mihăiţă Necula (toţi din Bucureşti)

Rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti).

Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) şi Lucian Cârjă (Constanţa).

Cartonaşe galbene: A. Blejdea (83), N. Popescu (90+2)

Articolul precedentVIDEO | Scene halucinante: Antrenorul echipei lui Valentin Dragnea, fost căpitan la Steaua, ridicat de mascați de pe teren
Articolul următorAstăzi se lansează noua Dacia Logan Stepway. Care sunt versiunile și cât costă