Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Incidentul a avut loc pe 5 aprilie, la Liceul „Ion Creangă” din Capitală, acolo unde băiatul în vârstă de 16 ani învață.

Incident grav într-unul din liceele de prestigiu din Capitală. O profesoară de japoneză a fost înjunghiată la începutul orei de japoneză de către un elev de clasa a X-a, de la Liceul Ion Creangă.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, elevul era în depresie, nediagnosticat ca atare. El a fost reținut, însă se pare că nu este propus spre arestare preventivă.

La începutul orei, profesoara ar fi anunțat clasa a X-a că urmează să le dea un test, însă a fost și momentul în care băiatul a atacat-o pe femeia de 26 de ani cu un cuțit, în zona gâtului. Femeia a fost rănită superficial în zona respectivă, iar ulterior, la fața locului au sosit medici, dar și polițiștii secției 14, o secție de poliție aflată foarte aproape de liceul respectiv. Profesoara a fost transportată de urgență la Spitalul Universitar din Capitală, unde rana i-a fost suturată, iar apoi a fost lăsată să plece acasă.

După ce și-a înjunghiat profesoara, băiatul a declarat că așa a simțit că trebuie să facă, conform unor surse apropiate anchetei. 

Până acum, spun surse din anchetă, băiatul nu a fost considerat un adolescent problemă sau un copil agresiv. Alături de el au fost audiați și alți martori ai incidentului, tot copii, dar și părinți ai acestora.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBonuri de masă 2023. Anunţ important pentru toţi angajaţii care primesc tichete de masă
Articolul următorDrumuri închise în 6 județe. Cod roșu de viscol puternic și ninsori abundente