Mai mulţi şoferi, depistaţi pe raza judeţului Constanța, conducând fără permis sau după ce au consumat băuturi alcoolice, sunt cercetaţi penal de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier.

La data de 22 iulie , polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control pe DN 31, în comuna Chiselet, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 67 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu a paratul alcooltest rezultând o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.     

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea, în ziua de 22 iulie a.c., au oprit pentru control pe strada Mihai Viteazu, din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate.Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, ulterior a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  Călărași.

În seara zilei de 22 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de combatere a criminalității organizate Călărași au oprit pentru control pe DN3, pe raza comunei Cuza Voda, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Călărași.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de cannabis, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

 

 Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulmu au depistat, la data de 22 iulie a.c., pe strada Zefirului, din satul Făurei, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 71 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea  un autoturism la care avea tractată o semiremorca.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că semiremorca nu este înmatriculată.Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.