Filmul „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, regizat de Jon Watts, a rămas în fruntea box office-ului românesc de weekend.

Al treilea lungmetraj din serie cu Tom Holland în rol principal a generat, în al cincilea weekend de la premieră, 683.403 de lei, adunând în total în România 11.371.468 de lei, potrivit cifrelor publicate de Cinemagia. 

În acest nou film, Spider-Man se întâlneşte cu personajele negative din francizele anterioare: Doctor Octopus, jucat de Alfred Molina, de Electro (Jamie Foxx) şi de Green Goblin (Willem Dafoe).

Pe locul doi în topul românesc se menţine comedia de aventuri „Tabăra”, regizată de  de Vali Dobrogeanu, cu Andrei Şelaru, Matei Dima, Dia, Cristi Munteanu şi Andrei Gavril în distribuţie. Filmul a avut încasări de 481.782 de lei şi a fost vizionat de 22.749 de spectatori în al treilea weekend de la premieră. 

Lungmetrajul horror „Scream”, cu Neve Campbell şi Courteney Cox în distribuţie, a debutat abia pe locul al treilea, generând încasări de 401.867 de lei. Acesta este al cincilea film al seriei „Scream”. La douăzeci şi cinci de ani după ce o serie de crime brutale a şocat liniştitul oraş Woodsboro, un nou ucigaş poartă masca Ghostface şi începe să urmărească un grup de adolescenţi pentru a reînvia secretele din trecutul mortal al oraşului, iar Sidney Prescott (interpretată de Campbell) trebuie să se întoarcă pentru a descoperi adevărul.

În Statele Unite, filmul a dominat weekendul, detronând „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”, având încasări, la nivel internaţional, de 1,6 miliarde de dolari. 

Filmul de aventuri „Clifford: Marele câine roşu/ Clifford the Big Red Dog” a coborât în clasamentul românesc un loc, până pe patru, având încasări de 287.748 de lei, în al treilea weekend de la lansare. 

Thrillerul de spionaj „355/ The 355”, regizat de Simon Kinberg, cu Jessica Chastain, Diane Kruger, Lupita Nyong’o, Penelope Cruz şi Fan Bingbing în distribuţie, a coborât un loc, până pe cinci, în al doilea weekend de la lansare, având încasări de 182.681 de lei, după ce a fost văzut de 7.563 de spectatori. 

Filmul de acţiune „The King’s Man: Începutul”, regizat de Matthew Vaughn, cu Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Tom Hollander şi Rhys Ifans în distribuţie, a coborât un loc, până pe şase, în al patrulea weekend de la lansare, generând încasări de 169.865 de lei. 

Animaţia „Encanto” s-a menţinut pe locul şapte, filmul SF „Matrix Renaşterea/ The Matrix Resurrection” a coborât două locuri, până pe opt, în timp ce „Dune” a revenit în top pe locul nouă. Animaţia „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” a coborât un loc, până pe zece, în al şaselea weekend de la lansare. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentBilanț coronavirus 18 ianuarie: 16.760 cazuri noi și 70 decese
Articolul următorDacian Cioloș: ”Furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României”