Deșeuri textile identificate săptămâna trecută, în timpul unei percheziții a Gărzii de Coastă, în Frumușani, au fost descoperite, azi, la un service auto din localitate, în timpul unui control defășurat de Garda de Mediu Călărași și de Jandarmeria Călărași.

Imagine

„Aceste deșeuri fac obiectul unei anchete în desfășurare și trebuie să fie returnate în țara de proveniență, nicidecum să circule între agenții economici. Balotul este încărcat într-o mașină despre care ne-au declarat că a fost adusă la service, iar despre deșeurile textile aflate în stare avansată de degradare cei de la service spun că le-ar folosi pe post de lavete de șters pe mâini, pentru lucrătorii din unitate. Evident, nici cei din curtea cărora a plecat balotul nu au idee cum au ajuns deșeurile la service, de aceea, de față cu noi le-au luat și le-au dus înapoi în depozit. Toți vor răspunde conform legii”, a declarat Marian Borondel, comisar șef al Gărzii de Mediu Călărași.

Controlul echipelor mixte de comisari și jandarmi este în desfășurare, în județul Călărași, proprietarii locațiilor verificate încercând să justifice mașinile dezmembrate aflate în custodia lor și să facă dovada deținerii autorizațiilor pentru desfășurarea activităților de colectare a materialelor feroase și dezmembrare auto.

Citește și FOTO VIDEO Importuri ilegale de deșeuri. Percheziții în Călărași

Imagine

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentVeste bună pentru 14 milioane de români. Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate
Articolul următorAnamaria Prodan, dezvăluirea care dinamitează lumea sportului: cine este, de fapt, Laurențiu Reghecampf – umilință supremă: „Vorbim de la femei, beții, droguri…”