Ceremonia de schimbare a comenzii detașamentului Forțelor Aeriene Spaniole, dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită și misiuni din cadrul activităților de vigilență întărită , a avut loc astăzi, 31 martie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea.
Detașamentul Forțelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) şi având în dotare șase aeronave F-18 Hornet, va executa în continuare misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru încă patru luni, împreună cu aeronave F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militari din cadrul Forțelor Aeriene Române.
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Spaniole și Forțele Aeriene Române.
Imagine
 
Imagine
Sursa Forțele Aeriene Române
 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentFermierii români vor primi un nou ajutor financiar din partea Comisiei Europene – Anunțul lui Marcel Ciolacu
Articolul următorCe este TIMPUL FANTOMĂ, teoria de care până și conspiraționiștii se tem?