Peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pentru verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun. Valoarea totală a amenzilor date este  de peste 230.000 de lei.

În weekend, polițiștii au verificat felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane. De asemenea, polițiștii au acționat și pentru verificarea  activității de transport public de persoane.

Au fost verificate 210 societăți comerciale și au fost aplicate 340 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 230.000 de lei.

Aproximativ 400 de autovehicule au fost controlate, în urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare și 40 de permise de conducere.

Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat împreună cu jandarmi și polițiști locali, precum și  cu sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Ministerului Muncii.

Imagine

Imagine

Articolul precedentAvertizare ANM. Cod Portocaliu de furtuni cu vijelii și grindină
Articolul următorBILANȚ ÎNGRIJORĂTOR: 31 de decese COVID-19 în 24 de ore. 231 de persoane în stare gravă și 397 de noi infectări