Polițiștii călărășeni au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere cu elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov 

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Imagine

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentCum vor arăta viitoarele monede britanice cu chipul regelui Charles al III-lea
Articolul următorGazul din platforma continentată din Marea Neagră a fost deja cumpărat de străini – Acuzațiile lui Rareș Bogdan la adresa ANRE și ANRM