Peste 4 tone de tutun și trei instalații specializate de tocare și prelucrare a tutunului au fost indisponibilizate de polițiștii călărășeni, în urma unor percheziții care au avut loc, marți, pe raza județului, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

 

 

Potrivit IPJ Călărași, la data de 20 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun. 

„În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 4.289 de kilograme de tutun prelucrat și frunză și 3 instalații specializate de tocare și prelucrare a tutunului.

În fapt, aceștia ar fi achiziționat tutun vrac neprelucrat de la cetățeni bulgari, pe care l-ar fi prelucrat prin mijloace artizanale și dispozitive electrice, iar ulterior l-ar fi comercializat atât personal, cât și prin societățile de curierat”, precizează sursa citată.

Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

 

La acțiune au participat și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, criminalistică și de la acțiuni speciale.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Articolul precedentLEGEA CARANTINEI | Ludovic Orban, după întâlnirea cu directorii DSP: ”Am stabilit măsuri IMEDIATE”
Articolul următorPiste pentru bicicliști în Călărași, cu fonduri europene