Începând din 10 februarie 2022, greierele de casă a devenit aliment în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a autorizat ca specia ‘Acheta domesticus’ să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau uscată pentru gustare şi sub formă de pudră ca ingredient alimentar.

Comisia Europeană susţine că este la latitudinea consumatorilor să decidă dacă vor sau nu să mănânce insecte. Insectele sunt folosite ca sursă alternativă de proteine, iar acestea sunt consumate în mod regulat în multe țări ale lumii.

Comisia mai transmite că greierele de casă este un produs alimentar sigur, deşi poate provoca alergii la aproximativ 2-4% din populaţia adultă şi până la 8-9% dintre copii.

Alte insecte care au fost aprobate pentru consumul alimentar sunt lăcusta migratoare şi viermele galben de făină.

Normele UE privind etichetarea alimentelor identifică o listă de 14 alergeni care trebuie etichetaţi pentru a permite consumatorilor care au alergii alimentare să fie informați dacă produsele conţin ingrediente la care sunt sensibile.

Articolul precedentCe poți păți dacă îți încarci telefonul în locuri publice. Sigur nu știai asta
Articolul următorModificare MAJORĂ în Codul Rutier! Este OFICIAL: polițiștii nu mai pot da amenzi în baza filmărilor din trafic