Guvernul României a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea Centrului socio-cultural (fostul Palat Administrativ) din Călărași.

Imobilul, construit în anul 1898, este un ansamblu monument istoric de importanţă naţională cuprins în Lista Monumentelor Istorice.

„Întrucât acesta se regăseşte în zona centrală a municipiului Călărași, se impune administrarea și punerea în valoare a clădirii de patrimoniu, prin restaurare și refuncționalizare, astfel încât să poată satisface exigențele unei funcțiuni administrative, precum și ale unui centru expozițional,”anunță Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Prin proiect, se au în vedere lucrări de consolidare locală a elementelor de structură, lucrări de intervenție pentru reabilitarea arhitecturală a anvelopei clădirii și lucrări de intervenții și de reorganizare funcțională.

Valoarea totală a investiției este de 77.152.457,15 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 71.182.627,64 lei, diferența fiind alocată de Consiliul Județean Călărași.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentINS: Economia României a crescut în primul semestru, cu 5,8% faţă de semestrul I 2021, pe serie brută, la 609 miliarde lei preţuri curente
Articolul următorKlaus Iohannis, la întâlnirea cu preşedintele Ungariei: Așteptăm o cooperare pragmatică de la Ungaria – VIDEO