În urma celor 14 percheziții efectuate ieri, 2 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, lei și valută în valoare de aproximativ 50.000 de euro și documente contabile. În cauză, un bărbat, de 50 de ani, administrator în fapt al societății comerciale prejudiciate, a fost reținut.

Reamintim că, la data de 2 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călărași și Ilfov, la sediul unei instituții publice, la locuințele persoanelor și la sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate în activitatea infracțională, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru delapidare, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, 5 persoane şi-ar fi însuşit din gestiunea unei societăți comerciale 15.520.918 lei (peste 3 milioane de euro), fără ca aceștia să fie folosiți în realizarea obiectului de activitate al societăţii sau reprezentând plăţi aferente unor operațiuni comerciale care nu s-ar fi derulat în realitate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliție Române.

Echipele participante la operaţiune au fost constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de Institutul Național de Criminalistică și Serviciul pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentArhiepiscopia Tomisului şi-a făcut cont de TikTok
Articolul următorAutoritățile au decis amânarea programului de casare a autovehiculelor pentru anul viitor