Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a declarat că aproape toți comisarii au fost detașati de la zonele lor de competență pentru a face față avalanșei de sezisări de facturi umflate la gaze și curent. Constantinescu spune că autoritatea se confruntă cu un mare deficit de personal.

„ANPC se ocupă de evaluarea actelor normative, sunt altele entitățile care se ocupă cu stabilirea prețului la energie. Primesc mereu informații din piață, de la agenți economici, de la cetățeni, că au început să primească scrisori de la furnizori în care își cer scuze și promit că vor fi refăcute facturile, iar reducerile vor fi implementate. Noi nu putem discuta despre tarifare și de prețul final. Nu avem de ce să verificăm noi tarifele ca autoritate. Atâta timp cât tarifele au fost respectate, trebuie să vedem punctual situațiile din teren. Totuși, dacă exista o suspiciune a consumatorului, se reevaluează situația.

Este nevoie de o extindere a echipei de lucru ANPC, pentru că o astfel de piață cu mulți agenți economici care fac abateri, ne dă peste cap. O parte dintre comisarii implicați în scandalul facturilor au lăsat alte treburi pe teren. Pe zona București-Ilfov avem de controlat 480.000 de operatori economici. Orice comisar în minus înseamnă că l-am luat de la acțiuni mult mai vaste decât cea a factuirlor la energie”, a declarat Horia Constantinescu în emisiunea „Legile Puterii”.

Articolul precedentÎncă o lovitură în bugetul românilor. Cresc din nou dobânzile calculate în funcție de ROBOR
Articolul următorFlorin Cîţu, despre plafonarea preţurilor la alimentele de bază: „Avem o economie de gestionat”