După remiza albă de la Mediaş din runda precedentă cu Gaz Metan, Dunărea se va duela astăzi cu o altă reprezentantă a Sibiului. Hermannstadt e o mai veche cunoştinţă a lui Dan Alexa&Co, partida contând pentru ultima etapă a turului playout-ului Ligii 1 Betano.

Duelul programat pe arena Ion Comşa de la ora 16.00 va fi arbitrată de arădeanul, Ovidiu Haţegan.

Două succese au reuşit călărăşenii în 2019 pe prima scenă (10 februarie, Dunărea – Concordia 2-1; 1 aprilie, FC Botoşani – Dunărea 1-2), în rest au șase rezultate de egalitate (patru remize albe) şi trei înfrângeri.

De partea cealaltă, palmaresul sibienilor în acest an calendaristic arată astfel: o victorie (3 martie, FC Hermannstadt – Poli Iaşi 2-0), trei remize şi șapte partide pierdute.

Antrenorul Dunării, Dan Alexa va bifa astăzi, în partida cu Hermannstadt, din cadrul ultimei runde a playout-ului, meciul cu numărul 90, în calitate de antrenor, în liga 1. În cele 89 de jocuri anterioare, Alexa a obţinut 20 de victorii, 28 de remize şi 41 de înfrângeri.

A debutat ca antrenor în Liga 1 pe 24 martie 2014, pe banca bănăţenilor de la ACS Poli Timişoara. (scor 0-2 în partida de acasă cu SC Vaslui)

Dan Alexa s-a aflat, în liga I, pe banca tehnică a echipelor ACS Poli Timişoara (în total 48 de partide), ASA Tg. Mureş (23 de jocuri, în total), Concordia Chiajna (20 de meciuri în total) şi din vara anului 2017, Dunărea Călăraşi (a adunat în total 66 de partide, incluzând aici partidele din L2, Cupa României şi desigur, Liga 1!).

A mai antrenat pe Rapid Bucureşti în sezonul 2015 – 2016, echipă pe care a promovat-o în liga I.

Născut pe 28 octombrie 1979, Dan Alexa este cel mai tânăr tehnician activ din Liga 1 Betano.

Articolul precedentEfective sporite de jandarmi vor asigura ordinea publică cu ocazia minivacanței de 1 Mai
Articolul următorDunărea Călărași nu se dezminte, rămâne campioana… egalurilor